Planificatorul de Buget

Învață despre planificarea și gestionarea unui buget, precum și despre cum investițiile responsabile pot fi o formă de economisire.

Descriere

În această probă, primești un buget fictiv, să zicem 200 de lei, pentru a planifica o mică petrecere în familie. Vei avea, astfel, ocazia să înveți nu doar cum să gestionezi banii pentru diferite cheltuieli, ci și cum să faci investiții responsabile care pot aduce beneficii pe termen lung.

Pasul 1

Începi cu bugetul total de 200 de lei. Scopul este să planifici petrecerea fără a depăși acest buget.

Pasul 2

Va trebui să decizi cum să împarți bugetul între diferite categorii necesare pentru petrecere: mâncare, băuturi, decorațiuni, muzică, etc. Aceste decizii te vor ajuta să prioritizezi lucrurile importante pentru obiectivul tău și să înveți despre alocarea corectă a resurselor financiare.

Pasul 3

Înainte de a face orice achiziție, cercetează prețurile. Poți compara oferte online, vizita magazinele locale, sau chiar discuta cu prietenii despre unde pot fi găsite cele mai bune oferte. Învață să recunoști valoarea reală a lucrurilor și să eviți cheltuielile impulsive.

Pasul 4

Pe lângă planificarea cheltuielilor imediate pentru petrecere, ia în considerare și posibilitatea de a face o investiție. De exemplu, achiziționarea unui boardgame care nu numai că va fi folosit pentru petrecere, dar va aduce valoare și după eveniment, la alte petreceri viitoare, când va putea fi refolosit. Aceasta este o investiție deoarece cumpărarea unor articole de calitate poate reduce costurile pe termen lung și poate aduce bucurie și utilitate repetată.

Pasul 5

După ce ai planificat cheltuielile și ai făcut investițiile, reflectă asupra deciziilor tale. Învață să evaluezi dacă investițiile au fost înțelepte și cum acestea pot influența bugetul tău pe termen lung.

Pasul 6

Apoi bucură-te de petrecere.

După ce petrecerea s-a terminat și ați făcut curat în casă, discută cu părinții despre cum te-ai simțit în rolul de planificator de buget și investitor. Ce ai învățat? Ce ai face diferit data viitoare?

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.