Misiunea Spațială Bezea

Această probă își propune să te învețe despre valoarea răbdării și beneficiile economisirii pe termen lung, într-un mod creativ și distractiv.

Descriere

Îți vei imagina că ești un astronaut într-o misiune spațială. Misiunea ta este să păstrezi “combustibilul” (o bezea sau un mic premiu) pentru a putea ajunge la o destinație mai îndepărtată, unde te așteaptă recompense mai mari.

Pasul 1

Îți vei construi propria navă spațială din materiale de acasă (cutii de carton, foi colorate etc.). Acesta va fi locul tău de comandă.

Pasul 2

Primești o bezea sau o prăjiturică pe care o poți folosi ca “combustibil” pentru misiunea ta spațială.

Pasul 3

Ai de ales: fie folosești combustibilul acum pentru o călătorie scurtă (mănânci bezeaua), fie îl păstrezi pentru a călători către o planetă îndepărtată, unde te așteaptă o recompensă mai mare (un premiu mai mare dacă nu mănânci bezeaua până deseară).

Pasul 4

În timpul așteptării, vei desena pe o foaie de hârtie “planeta” către care călătorești și imaginile pe care le vei descoperi acolo.

Pasul 5

Dacă ai reușit să păstrezi combustibilul, “nava ta spațială” ajunge la destinație și primești recompensa promisă.

Pasul 6

Această aventură spațială este menită să îți testeze așteptarea și răbdarea. Dacă reziști, adesea vei primi recompense mai mari. Vei învăța că, uneori, a păstra ceva prețios pentru mai târziu poate fi mult mai satisfăcător.

Ai făcut proba asta împreună cu cineva drag ție? Roagă persoana care te-a ajutat să ne scrie folosind formularul de mai jos și să ne spună cum i s-a părut.