N-ar ști să spună ce-a visat în acea noapte. Dar dimineața, când soarele îi atingea ușor năsucul cu senzația aceea de căldură plăcută, se trezi și alergă la ușă. Nu era niciun bilețel nou. Deschise, curioasă dacă nu cumva bilețelul rămăsese de partea cealaltă. Dar acolo nu era nimic. În schimb, din prag o privea un băiat brunet, cu ochelari, îmbrăcat într-o cămașă verde, care se prezentă rapid:

– Sunt Bogdan. De unde ai știut că te caut? Încă n-am apucat să bat la ușă, întrebă el, curios.

Restul grădinii era aproape magic. În mijlocul ei, un fel de lac mic, cu apă cristalină, reflecta lumina soarelui care intra prin tavanul înalt, construit cu totul din sticlă. Peste lac, un pod mic, din lemn vechi, pictat în albastru și alb, te invita la plimbare, legând cele două părți ale grădinii.

De jur împrejur, aleile șerpuiau printre straturi de flori în toate culorile curcubeului. Trandafiri de un roșu aprins stăteau mândri lângă delicatele margarete albe, iar liliacul parfumat se înălța grațios printre celelalte flori, împrăștiind un miros delicat și relaxant.

Copaci bătrâni vegheau peste grădină, creând petice de umbră sub ramurile lor întinse. În aceste locuri umbroase, bănci sculptate manual ofereau un loc de odihnă pentru oaspeții hotelului. Era un loc care părea desprins dintr-o poveste, una pe care Ela o citise undeva, cândva, deși nu mai ținea minte clar unde.

Bogdan părea hotărât să îi spună un secret, iar Ela, cu ochii mari de curiozitate, era gata să asculte.

– Căutam… Căutam un panda roșu…, începu Bogdan, iar Ela își pierdu, brusc, toată iluzia de magie pe care i-o transmisese grădina.

– Un panda roșu?, întrebă ea.

– Da, un panda! Roșu! Și știu cum pare, știu ce crezi despre mine când spun asta, dar crede-mă că, ieri, animalul ăsta s-a strecurat la tine în cameră. L-am văzut. Era… cam cât un cățel mai mic și fugea pe hol. Așa l-am și observat. De curios, l-am urmărit până în fața ușii tale. Unde a dispărut. Deci trebuie să fi intrat la tine, altfel nu se poate.

Așa se simțea, pășind pe sub arcada bogat colorată. Dar nimic n-o pregăti pentru ce o aștepta de partea cealaltă. 

Imaginează-ți o piață imensă, dar adăpostită într-o clădire și ea ruptă din povești. Gândește-te la un târg adevărat cu tarabe de toate felurile și vânzători care își laudă marfa, dar în interiorul unui mall pe care îl poți găsi și azi în orașul tău. Dacă intrarea în piață părea adusă din trecut, Târgul Nevoilor și Dorințelor părea teleportat din viitor. Clădirea care adăpostea Târgul era una cu forme curbe, geamuri uriașe din sticlă colorată și acoperită cu un metal straniu alb și strălucitor care părea aproape lichid în lumina caldă a răsăritului

Dacă privești cu atenție tarabele din interior, o să observi, totuși, că unele sunt simple, puse în valoare, discret, de o lumină caldă și odihnitoare, iar altele sunt adevărate opere de artă, construite precum mici castele din lego, cu jocuri de lumini și materiale în culori țipătoare, cu sunete și arome ce te îmbie spre ele.

Pe măsură ce se plimba, Ela începu să observe că tarabele simple adăposteau rafturi cu cărți, coșuri cu mâncare, haine și multe altele. De cealaltă parte, tarabele ce te atrăgeau la ele prin sunet, lumină și culoare ofereau invitații la experiențe diverse, de la călătorii virtuale în lumi fantastice, la spectacole muzicale și vizuale care stârneau emoții intense. Era ca și cum două lumi se întâlneau și se amestecau acolo, în Târgul Nevoilor și Dorințelor. În timp ce tarabele simple ofereau lucruri de care ai mereu nevoie, celelalte, luminate și atrăgătoare, ofereau lucruri pe care ți le dorești din când în când, dar pe care nu e nevoie să le cumperi în fiecare zi.

În spate, Andrei și Bogdan discutau aprins despre ceva, dar Ela nu-i auzea deloc. Era în raiul muzicii, iar pe urechi purta cele mai bune căști din lume. Ce putea fi mai tare de atât?

Apoi, însă, de undeva se auzi ceva, ca o șoaptă: ”Niciodată să nu începi cu sfârșitul!”.